Een Betoverende Avond met Antverpia Strijkkwartet

zondag 15 september 20 uur Sint Petruskerk Bazel

Wij nodigen u van harte uit voor een onvergetelijke avond vol muzikale meesterwerken. Laat u meevoeren door de diepgaande emotie en briljante complexiteit van Beethovens Strijkkwartet Nr. 7, Op. 59 Nr. 1, en geniet van de sprankelende charme en humor van Haydns Strijkkwartet Op. 33 Nr. 3, “De Vogel”. Deze tijdloze klassiekers worden uitgevoerd door Antverpia Strijkkwartet, bestaande uit vier uitmuntende musici die elk hun sporen hebben verdiend in de internationale muziekwereld.
Mikolaj Turschmid – Viool
Mikolaj Turschmid, geboren in Polen, studeerde aan de conservatoria van Krakau en Luik. Als laureaat van diverse vioolwedstrijden in Polen heeft hij zijn vakmanschap bewezen. Zijn carrière begon in Duitsland en Zwitserland, waar hij onder andere deelnam aan het Festival voor jonge artiesten in Bayreuth en speelde in het bekende Verbier Festival Orchestra. In 2006 werd hij concertmeester van het Landesjugendsymphonie Orchester Saar, en sinds 2009 is hij lid van het Symfonisch Orkest van Opera Vlaanderen.
Cécile Greer – Viool
Cécile Greer, een Nederlands-Amerikaanse violiste geboren in 1986, begon al op driejarige leeftijd met viool spelen. Ze behaalde haar masterdiploma aan het Conservatorium van Amsterdam in 2012 en heeft sindsdien een brede repertoire opgebouwd, van barok tot popmuziek. Cécile is een enthousiaste kamermuziekspeler en heeft een warm hart voor opera. Sinds 2022 is zij werkzaam als tweede violist in het Symfonisch Orkest van Opera Ballet Vlaanderen.
Charles Galante – Altviool
Charles Galante is altviolist bij Opera Ballet Vlaanderen. Eerder was hij lid van de academie van het Noorse Kamerorkest en gastsolo altviolist bij het Arktisk Filharmoni. In het seizoen 2024-2025 zal hij spelen als tweede solo altviolist bij de Wiener Symphoniker. Charles heeft opgetreden op prestigieuze festivals zoals Ravinia, Taos en Tanglewood en heeft samengewerkt met gerenommeerde musici. Hij heeft diploma’s van The Juilliard School en Yale University en is bekroond met diverse prijzen zoals de Maurice Schwarz Prize en de Virtu Foundation Instrument Award.
Hans-Ludwig Becker – Cello
Hans-Ludwig Becker, geboren in Duitsland, begon op zevenjarige leeftijd met cello spelen. Hij studeerde aan de conservatoria van Hannover, Detmold en Düsseldorf. Hij heeft deelgenomen aan masterclasses bij gerenommeerde cellisten zoals Daniil Shafran. Sinds 1998 is hij tweede solist cello bij het orkest van Opera Ballet Vlaanderen, en hij speelt regelmatig kamermuziek, met een bijzondere voorliefde voor het strijkkwartetrepertoire.
Mis deze unieke kans niet om de pracht van Beethoven en Haydn in één avond te beleven, uitgevoerd door dit uitzonderlijke strijkkwartet. Wij kijken ernaar uit u te verwelkomen op een avond vol muzikaal genot en virtuositeit.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.