Een Bancontact voor Mercator!

Het zou toch mooi wezen om voor het Mercatorjaar 2012, het oude Mercator bankbilliet van 1000 BF te laten herleven!
Nog mooier zou het zijn om eveneens een antieke Bancomat die ooit die biljetten verdeeld heeft, in ere te herstellen naast het standbeeld van Mercator in Rupelmonde!

Een onmogelijke opdracht.

De machines zijn allemaal gesloopt en om een nieuwe machine na te maken is er helemaal geen budget, laat staan om een oude terug operationeel te krijgen!
Bovendien moet er nog een plaatsje naast het standbeeld van Mercator voorzien worden. Tevens moet er ook stroom en een dataverbinding zijn.
We willen ook zeker niet van valsemunterij beschuldigd worden 😉 Het specimen van het Mercatorbriefje van 1000 BF moet er bovendien ook goed uitzien en een schitterend aandenken worden aan een bezoek aan Rupelmonde en het Mercatorjaar2012! Misschien kan de Nationale Bank ons helpen?

Met de moed in onze schoenen … , maar zie een verrassing van formaat!
Kijk naar het filmpje en je bent getuige van de ware aard van een antieke Bancontact!

 

O ja, het filmpje is opgenomen door mijn lieftallige echtgenote, die voor de éérste keer mijn nieuw HD camcordertje ter hand nam. Ik geef toe, het is onwaarschijnlijk veel bewogen en haar vinger zit ervoor… Ik heb hiervoor ZWAAR moeten onderhandelen. Ik moest als compensatie (ook voor de eerste keer) mijn hemd ZELF strijken, en als je goed kijkt,… dat trekt ook op niet veel 😉

2 Comments

  1. dag Kruibeke.TV
    het wordt een hele uitdaging om zoiets rond te krijgen
    veel goede moed gewenst!