Kaaimuur Rupelmonde wint “Gedicht zoekt Muur”

“Gedicht zoekt muur” is een initiatief van de provincie Oost- Vlaanderen.

De Kaaimuur van Rupelmonde werd voorgedragen door de Kruibeekse cultuurraad en haalde het van het stationsgebouw van Melle en de muur langs de toegangsweg van het gemeentelijk domein ‘de gellinck’ in Elsegem

Schepen van cultuur André Lardon bracht het idee aan om deel te nemen aan de wedstrijd. De cultuurambtenaar en André hebben er samen hun schouders onder gezet met het het verbluffende resultaat als gevolg.”

Rupelmonde wint een gedicht op maat van de Oost-Vlaamse plattelandsdichter Lut De Block. De vormgeving wordt verzorgd door kunstenaar Injas Devoldere. Het gedicht op de kaaimuur zal in het najaar ingehuldigd worden. De jury van “Gedicht zoekt muur” was vol lof over onze locatie: “De visuele monumentaliteit van de Schelde en het achterliggende landschap worden ondersteund door de uitgestrektheid van de kaaimuur die op vlak van poëzie en vormgeving enorm veel mogelijkheden biedt.”

 

 

Tags: ,
 

One Comment