Get the mood in ’t Wilgenhof

In ’t Wilgenhof kunnen wij onze muzikale lusten botvieren. Jean-Pierre Maes, de eigenaar van ’t Wilgenof was zo vrij om ons op zijn ‘podium’ te verwelkomen.

Get The Mood, is een coverband uit groot-Kruibeke. Een achttal jaar spelen we samen. We zijn ontstaan in de muzikale periode van de kwartel, zoals velen in het kruibeekse.

Uiteindelijk zijn we tot een vaste bezetting gekomen:

  • Karel Van der Borght is onze zanger en een duwende kracht achter onze groep.
  • Een zeer strak ritme en stevige drumsolo’s zijn het kenmerk van onze drummer Bekim. Hij speelt ook nog bij een ander groepje waar hij zijn talent kan uitleven.
  • Henk, afkomstig uit Nederland, woont al enkele decennia in de buurt van kruibeke. Hij is niet meer van de jongste, maar met zijn 40 jaar ervaring laat hij zijn gitaartje nog huilen op het podium.
  • Davy, de man achter het keyboard is een muzikale duizendpoot en kan wel meerdere instrumenten bespelen. Zijn geschoolde muziekliefde brengt ons naar een hoger niveau.
  • Bart, een gitarist vond in de gitaar een uitgesproken hobby, hij geeft er niet om om hier en daar een stevige solo te geven en zijn stem te laten horen. Hij bespeelt niet alleen gitaren, hij bouwt er ook zelf.
  • Na het vertrek van onze vorige bassist waren wij op zoek naar een bassist, die net zoals ons, voor het amusement, de klassieke rocknummers wou brengen in een plaatselijke band. Voor deze bassist moesten we niet ver zoeken. De vader van Bart, Hilaire, heeft vroeger gitaar gespeeld, vond terug de muzieklust en kocht een basgitaar. Het duurde niet lang voor hij zijn draai had gevonden in ons genre.

Samen spelen wij al heel wat jaren in café’s, kermissen en voor verenigingen rond Kruibeke en ver daarbuiten. Oa. in Beveren op de Beverse feesten, enkele motorclubs in het Antwerpse, Wetteren, Ieper, Deistelrock-festival,….
Al enkele malen zijn we ook de trotse organisator van de Rock-tribute, waarbij meerdere plaatselijke groepen hun uitvoering brengen op een bekende groep of artiest.

We proberen voor ieder wat wils te spelen, maar dan met een pittig randje. Zoals altijd viel dit in de smaak van de aanwezigen. We zijn van plan om terug meer in en rond kruibeke te spelen.
Ieder van ons doet dit louter als hobby. In ruil voor een pintje en een kleine onkostenvergoeding, geven wij het beste van onszelf.

Nog steeds zijn we op zoek naar een repetitiekot. Het is nog niet voor morgen, maar onze voorkeur gaat uit naar een ruimte die we kunnen benutten om wekelijkse repetities te houden, met de mogelijkheid om ons materiaal  veilig achter te laten.

Tags: ,
 

2 Comments