Een Oosterse nacht door Chiro Intervoran

Op zaterdag 22 en zondag 23 oktober 2011 sluit Chiro Intervoran Bazel, het feestjaar ter ere van ons 60-jarig bestaan af met twee schitterende Bonte Avond voorstellingen “Een Oosterse nacht”, deze voorstellingen gaan door in de sporthal van het Sint-Jorisinstituut te Bazel. (Kruibekestraat 55A)

Wekenlang werd er gerepeteerd, aan het decor geknutseld, gedanst met de leden, … het heeft ons bloed zweet en tranen gekost maar het resultaat mag er wezen! Het weekend van 22 en 23 oktober 2011 verwelkomen we al onze ouders, vrienden, oud-leiding, familie, jeugdbewegingen uit de buurt om mee te komen genieten van dit spektakel.

Kaarten in voorverkoop kosten slechts 5 euro per stuk en zijn te bekomen via intervoran@chiroinzet.be met vermelding van naam, aantal, keuze van voorstelling (22 of 23 okt) en het aantal personen. Kaarten aan de kassa kosten 7 euro.

Korte inhoud van het stuk:

Het toneel vangt aan met een blik op Jafar, de grootvizier van de sultan van Agrabah. Deze gemene man is op het spoor gekomen van de Grot der Wonderen, waarin een lamp ligt die hem kan helpen de macht over het koninkrijk in handen te krijgen. Helaas voor Jafar blijkt Gazeem, de man die hij heeft ingehuurd om voor hem de lamp te gaan halen, niet de grot in te mogen. Wanneer hij het toch probeert, wordt hij in de grot opgesloten. Alleen een “ruwe diamant” mag de grot betreden.

Vervolgens zien we op het podium Aladdin zijn intrede maken, een arme jongen die probeert te overleven. Samen met zijn beste vriend, het aapje Abu, zijn ze elke dag gedwongen te stelen om in leven te blijven, tegen de zin van de inwoners van Agrabah natuurlijk.
Als prinses Jasmine genoeg heeft van het leven in het paleis, vooral omdat ze gedwongen wordt te trouwen met een prins, besluit ze zich onder het volk te mengen. Ze is zich niet bewust van hoe het leven er buiten de paleismuren aan toe gaat. Ze komt in de problemen wanneer ze een jongetje een appel aanbiedt, maar vervolgens niet voor deze appel kan betalen. Aladdin schiet haar te hulp en wordt meteen verliefd op haar….
Jafar gebruikt zijn magie om te ontdekken wie wél de grot der wonderen mag betreden en ontdekt dat dit Aladdin is. Als Aladdin door een list van Jafar opgesloten zit in de Grot der Wonderen en per ongeluk over de gevonden lamp wrijft, maken we kennis met de Geest. Deze Geest kan voor Aladdin 3 wensen vervullen….
Wat zal Aladdin wensen? Ziet Alladin ooit zijn geliefde prinses Jasmine terug? Wordt Jafar, de kwade man, verslagen of blijft hij het leven van de Sultan zuur maken?

Comments are closed.