medisch schoolonderzoek in de prijzen !

Op AVS (OostVlaamse Televisie) liep de hele zomer lang een project rond de afstudeerfilms van 2010 van de KASK studenten.

Ook de film van Barbara Raedschelders “ de volgende” kwam toen aan bod.

Herinner je je nog die geheimzinnige spanning die er heerste toen je als kind met de klas naar het medisch schoolonderzoek moest? Al die testjes waaraan je onderworpen werd en die onbekende dokter wiens gezicht je achteraf amper nog voor de geest kon halen? Barbara Raedschelders zorgt er met “ De Volgende” voor dat die linke boel op ludieke wijze in beeld gebracht wordt.

Op maandag 17 september werden op het Internationaal Filmfestival van Gent de prijzen bekend gemaakt. De juryprijs ging naar “badpakje 46” van Wannes Destoo. De publieksprijs ging naar “ De Volgende”. De kijker had massaal op dit filmpje gestemd. Dingen die herkenbaar overkomen tracht Babs dan ook in haar filmen te verwerken. Ze gaat uit van persoonlijke interviews van familie en vrienden. Haar techniek namelijk foto’s en filmen overtekenen spreekt ook zeker aan en staat ver van wat de meesten onder een “tekenfilm” verstaan.

Babs kreeg in haar geboortedorp Kruibeke in juni de cultuurprijs voor aanstormend talent. Ze werd dan ook al geselecteerd en genomineerd op vele nationale en internationale filmfestivals. Het feit dat ze nu in Gent en AVS in de prijzen viel is zeker een welverdiende erkenning. Dankzij haar opleiding in het KASK, deze prijzen en haar doorzettingsvermogen zal Babs als animatiecineaste zeker haar weg vinden.

Op http://babsr.blogspot.com/ meer info over al haar grafisch werk en films.

Tags:
 

One Comment