Nieuws over de Biercontact

Walter Deleu, de bedenker van de Biercontact, bezocht het Bull museum. Hij kreeg een verrassing van formaat toen hij zich realiseerde dat de enige Bancontact die nog overgebleven was, zijn BIERcontact was die in 1989  het VTM nieuws haalde.

Normaal wordt elke geldautomaat op het einde van zijn loopbaan volgens veiligheidsprocedure gesloopt. Deze heeft echter de dans ontsprongen. Hij werd bij de aanslag van de CCC op 5 november 1985 uit de muur van de KBC van Leuven geblazen bij een bomaanslag!

Deze Bancontact die omgebouwd werd tot Biercontact heeft dus een gewelddadig verleden!!!

Het wordt zeer moeilijk om nagenoeg zonder budget deze antieke geldautomaat zo om te bouwen zodat hij een mooi aandenken aan het oude mercator biljet van 1000 BEF kan verspreiden. Niet alleen is het biljet aan zeer strikte voorwaarden onderworpen door de Nationale Bank. Om de Bancontact echt te laten werken is er vooral veel goodwill nodig van allerlei instanties die normaal in de eerste plaats bekommerd zijn om de veiligheid en niet zo zeer om mooie ideeën ter gelegenheid van de 500 ste  verjaardag van Mercator, een van onze grootste Belgen !

 

Comments are closed.