Umunsi Mukuru 2012

Op zaterdag 26 mei 2012 werd voor de 12e keer op rij Umunsi Mukuru gevierd. Dit multiculturele feest met een exotische naam (Rwandees voor ‘groot feest’) is een vaste waarde geworden in Kruibeke. Vorig jaar kwamen zo’n 700 mensen langs in het park van kasteel Altena om te genieten van muziek, dans, hapjes en vooral: een goede sfeer! Ook dit jaar is het programma weer kleurrijk gevuld.

OCMW Kruibeke tracht jaarlijks met Umunsi Mukuru geboren Kruibekenaren en ‘nieuwe’ Kruibekenaren op een positieve manier bij elkaar te brengen. Iedereen was van harte uitgenodigd om kennis te maken met de talrijke nationaliteiten en culturen in onze gemeente en daarbuiten, in een ontspannen sfeer met muziek en dans. We hopen zoveel mogelijk nationaliteiten te verwelkomen.

Op het programma : traditionele Slavische muziek uit Macedonië door Sebastian, Afrikaanse ritmes door Likalo Pan Afrika Tamtam, Afghaanse en Iraanse dansmuziek van DJ Ahmad… Ook de Vlaamse inbreng was aanwezig met de ‘muziek voor de wereld’ van Homelands. Jongeren en volwassenen konden genieten van de goochelshows van Magic Rookie of van een film over traditionele bruidskledij. De kinderen knutselden en lieten zich schminken. De tuin bood ruimte genoeg om te dansen.

Je kon tijdens de optredens proeven van exotische hapjes zoals isombie, hatjapurie en börek, dit alles vergezeld van een Belgisch drankje of cocktail voor een zacht prijsje.

Comments are closed.