Wase Poldervertelling in Rupelmonde

Ken je het oud veer in Kruibeke, het zwembadje in Bazel en de Scheepswerf in Rupelmonde? Wat is het “faseit” en wat zijn de “blockpolders”? Wat weet je over de lindebomen en hun kapellekes, over de fruitpluk of de wijmenteelt en de mandenvlechters, over de stropers en andere zonderlinge figuren?

Op zaterdag 15 september om 20 uur wekt verteller Guy De Bruycker (gekend van de Polderparabels en Mercatorparabels) het leven in de Wase polders opnieuw tot leven in de Getijdenmolen te Rupelmonde. Hij neemt je mee op een virtuele wandeling door de polder, toont fotomateriaal en vertelt niet altijd even “echte” verhalen. Al wat hij zal vertellen, is de waarheid, voor hen die het willen geloven.

De poldervertelling in Rupelmonde kadert in het project “De Potige Polders” van Erfgoedcel Waasland en vormt meteen het startschot voor een vertellingenreeks in verschillende Wase gemeenten. Elke vertelling licht daarbij een tipje van de sluier van het lokale polderverleden. Meer informatie over het project en de andere geplande acties vind je op www.potigepolders.be.

Praktisch

Datum: zaterdag 15 september

Locatie: Getijdenmolen, Nederstraat 2, 9150 Rupelmonde

Start: 20 uur

Inkom: gratis (drankje achteraf)

Info en reservatie: Gemeentelijke cultuurdienst, 03 740 03 15, cultuur@kruibeke.be.

Een organisatie van Erfgoedcel Waasland in samenwerking met Gemeentebestuur Kruibeke.

Met vriendelijke groeten,

Maja Cools

Cultuurbeleidscoördinator

O.-L.-Vrouwplein 18-20

9150 Kruibeke

03 740 03 15

cultuur@kruibeke.be

Comments are closed.