Herinrichting Hoogstraat 4

Ziezo, na amper enkele uren interviews weten we wat de bewoners van de Hoogstraat écht willen.
Een VEILIGE en leefbare straat voor IEDEREEN. Voetgangers en fietsers waar het enigszins kan, op een eigen bedding. Een weg die ruimte laat aan de grote landbouwtuigen, en zwaar bestemmingsverkeer, geen hindernissen, verkeersdrempels of plateaus, sluizen of versmallingen. De ruime baan mag geen snelweg worden. Het verkeer dient beperkt te worden tot 50 km/u. Hiervoor wil men flitspalen die deze snelheidsbeperking afdwingen.

Hoor ik op de achtergrond reeds een rabiate en gevatte opmerking? ??
Dat je niet zomaar flitspalen kan en mag zetten? Dat hiervoor bijzondere voorwaarden en regelingen gelden?

Dan past hier eveneens een kort en bondig antwoord op.
Het is de taak van een luisterende burgervader om te verwezenlijken wat de Kruibeekse bevolking écht wil. Een grondig gesprek met het kabinet van het ministerie van verkeer, met goede argumentatie en toelichting over de specifieke situatie en functies van de Bazelse Hoogstraat, brengt de oplossing, die de bewoners en de gebruikers van de Hoogstraat willen, héél dichtbij!

 

 

Comments are closed.