Actiegroep overtuigt alle politieke fracties

Dirk Smet (eerste rij, derde rechts) samen met enkele burgemeesters en schepenen van de betrokken gemeenten na hun optocht afgelopen zomer.

 

BORNEM/SINT-AMANDS – De werkgroep ‘Haal De Lijn over de brug’ overtuigde alle politieke fracties in Bornem, Sint-Amands, Kruibeke en Temse. Als hun partij na de verkiezingen in de coalitie zit, nemen ze de streefpunten van de actiegroep op in hun bestuursakkoord.

De actiegroep strijdt al sinds 2006 voor een betere busverbinding tussen Bornem en Temse. ‘De drie bussen die dagelijks de brug oversteken is volgens ons te weinig. We spraken daarom alle politieke partijen aan in de regio’s langs beide kanten van de Schelde. Alle fracties staan achter onze standpunten en zullen ze opnemen in een bestuursakkoord als ze tot de meerderheid toetreden’, vertelt Dirk Smet van ‘Haal De Lijn over de brug’. Ondertussen startte De Lijn met een gebiedsevaluatie en in het voorjaar zou er al in voorlopige oplossingen voorzien worden. In de loop van 2013 moet er een definitief besluit komen.

‘Dat ziet er rooskleurig uit, maar we vrezen dat ons dossier opnieuw zal vertraagd worden als er wordt gezocht naar gemeentelijke financiering voor de betere busverbindingen’, zegt Smet.

‘We wachten de verkiezingsuitslagen af en zullen erop toezien dat de politieke partijen uit de verschillende gemeenten zich aan hun belofte houden’.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20121009_00328060&_section=62037625&utm_source=nieuwsblad&utm_medium=newsletter&utm_campaign=regio-nb

Comments are closed.