Mercatorrun 2012

In 2012 vieren we nationaal en internationaal de 500ste verjaardag van Gerard Mercator, de geniale cartograaf uit het Waasland.  Graag willen we u uitnodigen op de plechtige voorstelling aan de pers van één van onze spectaculairste topevenementen in dit feestjaar: de internationale Mercatorrun 2012 .

Deze internationale estafetteloop gaat door 3 landen en 30 gemeenten op één enkele dag en is een initiatief van Koen Maris, uit Rupelmonde, die in het vorige Mercator- herdenkingsjaar als jongeman meeliep met een gelijkaardig evenement en vervolgens uitgroeide tot de wereldkampioen Duathlon in 2007. Door ook deze keer een Mercatorrun2012 te organiseren wil hij jong en oud aansporen om zichzelf (sportief) te overtreffen. De inschrijvingen lopen binnen, maar we zijn nog steeds op zoek naar deelnemers omdat het degelijk getrainde sporters moeten zijn die de uitdaging aankunnen om zeker 15 kilometer in looppas aan te kunnen.
We vragen dus aan pers en media om Koen Maris mee te helpen in het vinden van deelnemers.

Voor verdere details over dit unieke evenement nodigen we u uit op de persconferentie
Gemeentehuis Kruibeke
Locatie: De Brouwerij
O.L.-Vrouwplein 18
9150 KRUIBEKE
4 oktober 2012, om 19 uur.

Graag aanwezigheid bevestigen via tom.houtman@mercator2012.be

Comments are closed.