Graven van Vlaanderen

 

 

 

           “Graven van Vlaanderen”

              E. De Maesschalck     zondag 9 december om 10.30 uur   

Ons Huis Onze-Lieve-Vrouwplein 9 Kruibeke

 

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert het bestuur van het Davidsfonds Kruibeke een voordracht met aansluitend een heerlijke maaltijd

Dit jaar hebben we de eer om een primeur aan te bieden.  Edward De Maeschalck brengt voor de eerste maal zijn voordracht  rond  zijn  nieuwste boek  “Graven van Vlaanderen”.

We keren terug naar  861 en doorlopen  de 25 graven die Vlaanderen bestuurden tot 1384.  Een wereld van hartstocht, heerszucht en wraak maar tegelijk ook van rechtvaardigheid, beschaving en commerciële flair. In die lange periode ontwikkelde Vlaanderen zich tot een van de rijkste en dichtstbevolkte gebieden van West-Europa.

Edward De Maesschalck vertelt het fascinerende verhaal van deze markante periode in Vlaanderen , zonder de historische details uit het oog te verliezen. Hij is doctor in de geschiedenis en specialiseerde zich in de late middeleeuwen. Beroepshalve werkte hij voor de openbare omroep, waar hij eerst historische programma’s maakte, daarna intervieuwer werd voor “Ten Huize Van” en als adviseur mee aan de wieg stond van Canvas. Hij schreef talrijke historische werken en indrukwekkende boeken.

 

        

Laten we echter ook de innerlijke mens in ons niet vergeten. Na de voordracht kan u genieten van heerlijke lunch bestaande uit :

 

een glaasje cava/fruitsap, bord met heerlijke Vlaamse vleeswaren,  Coq au vin met kroketten en warme groeten en  een heerlijk stuk taart !

 

Prijzen

Combinatie                   25 euro Davidsfondsleden     30 euro niet-leden

Enkel voordracht          5 euro Davidsfondsleden       7 euro niet-leden

Enkel maaltijd             20 euro Davidsfondsleden     25 euro niet-leden

Kinderen 4-12j                       15 euro Davidsfondsleden     20 euro niet-leden

Kinderen – 4 j                         gratis

 

Inschrijven is verplicht en kan t.e.m. 4 december

Isolde Coens

Voorzitter Davidsfonds Kruibeke

0498 54 73 68  isolde.coens@telenet.be

________________________________________________________________________________

Algemene info en hoge resolutiebeelden: Marc Verbraecken – persverantwoordelijke Davidsfonds Kruibeke – 0499 57 91 53 – marc.verbraecken@pv.be

Het Davidsfonds is een omvangrijk cultuurnetwerk dat tegelijk jeugd- en volwassenenboeken uitgeeft, grote en kleine culturele evenementen organiseert, cursussen op hoog niveau aanbiedt en cultuurreizen met toonaangevende reisbegeleiders opzet. De focus bij alles wat het Davidsfonds doet, ligt op geschiedenis taal of kunst.

Davidsfonds Kruibeke is gesticht in december 1933. Het huidige bestuur telt zeven leden. Het streefdoel is om tien activiteiten per jaar in te richten, autonoom of in samenwerking met andere verenigingen.

Comments are closed.