Kinderopvang werkt wachtlijsten weg met sportkampen

schild kruibeke

Een kleine 50 kinderen stonden op de wachtlijst van de buitenschoolse kinderopvang voor de krokusvakantie. “Voor ouders die nergens terecht kunnen met hun kinderen terwijl ze zelf moeten gaan werken, is dit een groot probleem. We dienden dus op zoek te gaan naar een creatieve last minute oplossing”, aldus schepen Van Havere. De oplossing werd gevonden bij en door de sportdienst, namelijk het uitbreiden van de sportkampen. In plaats van drie uur sportkamp te voorzien voor de kleuters en lagere schoolkinderen, is het nu mogelijk om van 8u tot 17u naar de sporthal in Bazel te komen. Leen Costermans, coördinator van de buitenschoolse kinderopvang, is zeer blij met het aangepaste aanbod: “De situatie was inderdaad onhoudbaar. We beseffen dat dit niet voor iedereen een oplossing is, maar toch voor een meerderheid”. Schepen Van Havere benadrukt dat dit enkel gelukt is door het enthousiasme en de flexibiliteit van de gemeentediensten in Kruibeke.

Voor meer info en inschrijvingen:

Coördinator buitenschoolse kinderopvang
Leen Costermans
03/740.02.49
kinderopvang@kruibeke.be

Schepen van kinderopvang
Tina Van Havere
0476 76 80 93
tina@samenvoorkruibeke.be

Tags:
 

Comments are closed.