Waterski race in Rupelmonde

De Rupelmondse watersportvereniging voor het Scheldeland, RWVS, organiseerde op zondag 19 mei wederom een waterskirace voor het Belgisch kampioenschap. Voor de vierde keer was de Belgische top, aangevuld met buitenlandse toppers aanwezig op de snelste race in België.

Waterski racing is één van de meest spectaculaire sporten ter wereld.brochure 2013.pub

De toeschouwers konden gratis kijken naar de verschillende disciplines op de schelde op het snelste parcours in België.  Skiboten die snelheden haalden tot 160 km/u met motoren tot 1075 pk vlogen over het water met in hun kielzog uitzonderlijke atleten.

Waterski racing is een jonge sport.  Ondanks het feit dat het over waterskieën gaat is deze sport een echt teamgebeuren.  Skiërs moeten het vooral hebben van conditie, kracht, coördinatie en uithouding terwijl de co-piloten in het team verantwoordelijk zijn voor het aansturen van de piloot, onregelmatigheden bij de skiër te ontdekken en bij te sturen waar nodig.  De piloot zelf is de derde schakel binnen het team.  Hij of zij is verantwoordelijk om de skiër in ideale omstandigheden over het water te loodsen terwijl hij of zij de andere boten in het oog moet houden.  Kortweg gezegd, Waterski Racing is een discipline die zijn gelijke niet kent en de laatste jaren steeds meer fans aantrekt in heel België.

Behalve het snelste parcours is er nog iets unieks aan deze wedstrijd.  Het is de enigste wedstrijd waar supporters het gehele parcours kunnen overzien aan onze prachtige oevers van de Schelde.  Dit aangevuld met een gezellige drukte, een natje en een droogje en de actie op het water zorgt ervoor dat we jaarlijks meer fans aantrekken van over héél België en de omliggende buurlanden.

20130519 waterski rupelmonde 1 20130519 waterski rupelmonde 2 20130519 waterski rupelmonde 3 20130519 waterski rupelmonde 4 20130519 waterski rupelmonde 5 20130519 waterski rupelmonde 6

Tags: ,
 

One Comment