Website perikelen

Goed bezochte websites worden regelmatig aangevallen door hackers. Met Kruibeke.TV is dit helaas niet anders… Deze keer was het echter niet van die aard: de computer van de webhost waar Kruibeke.TV op is gehuisvest, was langzaam aan kapot gegaan. De back-ups van de website vertonen dus fouten waardoor die niet kunnen terug gezet worden.

De server werd vorige week zelfs gewoon offline gehaald, waardoor Kruibeke.TV helemaal niet meer bereikbaar was. Na dat ze de computer hadden vervangen, bleek ik zelfs niet meer te kunnen inloggen, om nieuwe artikels te publiceren. Kruibeke.TV is een WordPress blog met geavanceerde functies. Je kan dit niet zomaar even rechtzetten. Je moet om te beginnen de database die àchter de website zit MANUEEL herstellen. Je kan immers ineens alle inhoud die ooit gepubliceerd werd door één verkeerde handeling verliezen! Ik zoek nog uit welke back-up wél werkt. Hopelijk moet ik niet te ver in de tijd terug gaan.

Het laconieke antwoord van de webhost doet mij wel ernstig overwegen om een meer betrouwbare partner te kiezen om Kruibeke.TV te huisvesten.

Niet getreurd, Smile, al is het een beetje groen…

 

Comments are closed.