Nieuwsbrief bijgewerkt

Kruibeke.TV wordt gemaakt met WordPress. Met dit systeem kan je heel veel geavanceerde taken automatisch laten uitvoeren. Hiervoor is heel veel code geschreven door de makers van WordPress. Je kan het een beetje vergelijken met het programma Excel. Jij kan in Excel een al dan niet ingewikkeld rekenblad maken. Er is echter geen haar op je hoofd dat er echter aan denkt om zélf het programma te schrijven om je berekening te maken.

Zo is het niet simpel om bepaalde details aan te passen. De toepassing zelf bevat duizenden regels code, om dan te gaan uitzoeken wat je precies moet veranderen om het beoogde resultaat te bekomen vergt veel studiewerk en kennis van programmeertalen. In het geval van WordPress is dit vooral php.

De nieuwsbrief is een module waarbij zij die geabonneerd zijn nu en dan een bericht krijgen met nieuwe filmpjes. De module zoekt de laatste berichten, maakt er een nieuwsbrief van en stuurt die naar de geldige adressen. Als je het uitzicht van die nieuwsbrief wil veranderen en stroomlijnen met de stijl van de website zelf, moet je dit zelf in php code doen.

nieuwsbrief configuratie

 

De bijgewerkte nieuwsbrief ziet er voortaan als volgt uit

http://kruibeke.tv/wp-content/plugins/newsletter/do/view.php?id=103&nk=

Lekker grote afbeeldingen die je direct naar de pagina op de website leiden.

Je kan bovendien via de link onderaan op de nieuwsbrief je profiel aanpassen en eventueel aanvullen. Voor de veiligheid en inbraken te vermijden heb ik echter de sleutel uit de nieuwsbrief link verwijderd. dit werkt echter wel met de nieuwsbrief die je zelf toegestuurd krijgt.

Weer een taak die de komende tijd automatisch gebeurt…

Comments are closed.