Creatief met IT in Sint Joris Bazel

Sint-Jorisinstituut uit Bazel heeft een uitstekende know-how. De studenten krijgen er een zeer gedegen opleiding informatica, sturingen, cad-cam en nog zoveel meer. Vóór alles krijgen zij het plezier en het enthousiasme mee om creatief met techniek om te gaan!

Tijdens de overtocht van de Cosmogolem (die verfilmd werd door Kruibeke.TV), werden boeiende ervaringen uitgewisseld rondom informatica en techniek. Er werden plannen gesmeed om een heuse samenkomst rondom techniek en informatica te organiseren…ingenieus-creatief-met-ICT

  • Veel projecten worden aangestuurd door kleine computertjes zoals Raspberry PI en dergelijke.
    Directeur Karl Fievez is Ingenieur van opleiding en wil graag zijn enthousiasme en kennis rond techniek en creativiteit met leerlingen én hun ouders delen. Het filmfragment in dit bericht laat precies zien waarover het allemaal gaat… Karl zal toepassingen demonstreren, over deze apparaatjes vertellen en laten zien hoe je dit aanstuurt. Zo kan je zelf je eigen robot ontwerpen én besturen!
  • We laten ook nog een 3D printer in actie zien : dit is pas spectaculair!
  • Johan Arnout van Kruibeke.TV, eveneens gepassioneerd door techniek, had in 2012 ter gelegenheid van het Mercatorjaar een heuse MERCATORcontact gemaakt samen met Ingenieur Dirk De Roy uit de Antwerpse Computerclub “Computers en Technologie vzw”. Daar kwam ook veel techniek en informatica aan te pas. Voor de MERCATORcontact naar Namen verhuist kan je even aan de binnenkant kijken hoe dit werkt.
  • We laten je ook nog kennis maken met STREAMING : de nieuwe manier van TV kijken. zo kijk je WANNEER je wil naar alles wat je maar wil en op eender welk apparaat.

We bundelen voortaan onze krachten en willen graag onze ervaringen met JOU delen!
Je bent van harte uitgenodigd op 18 oktober om 20 uur in Sint-Jorisinstituut te Bazel Kruibeke, je zal er knappe dingen zien!

 

Still1008_00000 Still1008_00004 Still1008_00003 Still1008_00002

Comments are closed.