Geef ons oorlog

Geefbalk

Oorlog is altijd verliezen, welk standpunt je ook inneemt!
Met de musical “De Generalenrepetitie” maken we duidelijk dat oorlog steeds verlies inhoudt. Er is geen enkele reden denkbaar om een oorlog te starten.
We vertellen enkele verhalen waarin de keuze om oorlog te voeren als oplossing voor een conflict in het absurde wordt getrokken.
Een faillissement (economische reden), een schrijver die fantaseert over een nieuw boek (fantasie wordt ideologie), vrouwen die het echt wel gehad hebben met de nieuwe man (socioculturele reden) of het bekomen van een erfenis (persoonlijke reden) zijn de banaliteiten die aanleiding geven voor een oorlog.
Deze hedendaagse situaties zijn voor een groot publiek herkenbaar. Op het moment dat er op toneel voor oorlog wordt gekozen als de ultieme oplossing voor deze situaties komt dit enorm ongeloofwaardig en absurd over. En dat is net wat we willen bereiken.
Kiezen voor oorlog is in alle omstandigheden absurd en zou nooit geloofwaardig mogen zijn.
We laten de oorlog gebeuren, net om aan te tonen dat niemand wint met een oorlog.
Er is nog een groep mensen die niet meegaan in het verhaal. Zij geven commentaar, zitten vol kritiek, distantiëren zich, maar ondernemen niets om de oorlog tegen te gaan.
Ook zij verliezen in deze oorlog.

Tags:
 

Comments are closed.