Cantatille zingt in Fort van Steendorp

Zondag 21 mei was het zover! Dan opende het fort van Steendorp gratis haar deuren, samen met 22 andere forten in de provincie Antwerpen. Het thema tijdens de Fortengordel 2017 was muziek.

Het fort van Steendorp heeft in het verleden vele rollen gekend: van fort, tot fabriek met oorlogsgassen, opslagplaats voor munitie en oefenterrein voor het leger. Momenteel is het fort echter een reservaat voor vleermuizen. Het fort is tijdens het jaar niet permanent toegankelijk, Er waren begeleide wandeling van zo’n 45 minuten in en rond het fort. Kamerkoor Cantatille bracht vredesliederen. Bij de natuurouders kwamen de kleine kapoenen alles te weten over de vleermuizen in het fort! Je kon de tentoonstelling over vleermuizen en de kruitkamer van het fort bezoeken of kuieren op eigen tempo rond het fort via het unieke wandelparcours ‘Ontelbaar mooi’ dat zo’n 2 km lang is.

De forten vormen een waardevolle groene gordel rond Antwerpen met een hoge erfgoedwaarde. De Fortengordel is de kans om zelf te ontdekken wat de forten te bieden hebben. Kon je er niet bij zijn? Geen probleem, ook tijdens de rest van het jaar zijn hier tal van boeiende activiteiten en recreatiemogelijkheden. Ontdek het aanbod op www.fortengordels.be.

Comments are closed.